Bursele BayHost
Bursele BayHost se acordă absolvenţilor universitari pe termen de un an, la universități din Bavaria. Bursele se acordă pentru stagii în cadrul programelor de master şi doctorat. De asemenea se acordă şi burse de cercetare. Aceste burse nu se acordă studenţilor de nivel BA, doar de la nivel MA încolo.
  • Termenul de aplicație este în fiecare an, în data de 1. decembrie, pentru stagii începând cu anul universitar următor.
Bursele DAAD
Serviciul academic german de mobilităţi oferă anual mai multe categorii de burse pentru studenţi, absolvenţi, doctoranzi, etc. Pentru studenţii universităţilor româneşti, bursele sunt publicate pe siteul www.daad.ro
  • Observaţie! Aplicaţia are loc CU UN AN ÎNAINTE de data începerii stagiului! De ex. veţi aplica în noiembrie pentru stagii începând cu luna octombrie a anului următor.
Mai multe informaţii precum şi consiliere pentru aplicaţie oferă lectorii DAAD de la UBB:

Franziska Schwantuschke Facultatea de Litere, Catedra de Limba şi Literatura Germană Str. Horea, Nr. 7
Email:
schwantuschke@daad.ro
Program cu publicul:
cu programare

Florian Drexler Lector de specialitate – științe juridice Facultatea de Studii Europene Departamentul pentru relații internaționale și studii germane Str. Avram Iancu, Nr. 19, biroul 202
Email: drexler@daad.ro
Program cu publicul: cu programare

Bursele Erasmus
Există două tipuri de burse Erasmus: • Burse de studiu – la universităţi partenere (în Europa – program countries şi în afara Europei – partner countries) pentru stagii între 4 şi 10 luni • Burse pentru plasamente – la intreprinderi, pentru stagii între 2 şi 10 luni Eligibilitate: Se poate aplica pentru câte o bursă de studiu şi de plasament în cadrul fiecărui nivel de studii BA, MA şi doctorat.
  • Etapele aplicării: 1. Primele informaţii le primiţi de la coordonatori departamentali de la facultăţi: https://cci.ubbcluj.ro/erasmus/files/Coordonatorii%202016-2017.pdf 2. Aplicaţia şi selecţia (interviu, în faţa unei comisii) se desfăşoară la facultate – în general în octombrie pentru semestrul de vară următor şi în februarie-martie pentru semestrul de iarnă următor sau pentru tot anul de studii următor. Sunteţi rugaţi să pregătiţi un proiect! Dacă sunteţi selectaţi: 3. În biroul Erasmus de la Centrul de Cooperări Internaționale, Str. Avram Iancu nr. 68, vor fi redactate documentele de deplasare contract financiar, dispoziția rectorului, etc. Mai multe informaţii găsiţi aici: https://cci.ubbcluj.ro/erasmus/erasmus.php (Outgoing Students)
Burse pentru stagii la Parlamentul German
Bursele pentru stagii la Parlamentul German se acordă doar absolvenţilor de studii universitare cu foarte bune cunoştinţe de limba germană. La începutul programului, participantul/ participanta nu trebuie să fi depăşit vârsta de 30 de ani
  • Termen de aplicaţie: anual, 30 iunie, pentru stagii între 1 martie – 31 iulie în anul următor.