Bombardier Transportation
Linia germană din cadrul FSEGA a încheiat un acord de parteneriat cu compania Bombardier Transportation în anul 2018, atunci când au fost acordate primele premii Bombardier pentru cele mai bune lucrări de licență ale respectivei promoții.
Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (DWNT)
Această instituție este un partener activ al liniei de studii în limba germană din cadrul UBB. De ani de zile reprezentanții DWNT sunt prezenți la numeroase workshop-uri organizate de linia germană din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.
E.On România
Din anul 2015 există un acord de parteneriat între linia germană din cadrul FSEGA și compania E.On România, în cadrul căruia sunt prevăzute diverse acțiuni de sprijin al activităților liniei. Cel mai interesant dintre proiecte, “E-On te pune cu burta pe carte”, a debutat în anul 2018 și constă în preluarea taxei de emitere a permisului de bibliotecă pentru toți studenții din cadrul liniei noastre de studii.
Kaufland România
Începând cu anul 2016, Kaufland România este un important partener al liniei germane FSEGA, oferind studenților noștri un număr însemnat de burse și sprijinind activitățile centrate pe dezvoltarea și formarea profesională a studenților noștri. Sunt foarte apreciate de studenți vizitele la depozitul logistic de la Turda, unde sunt întâmpinați de fiecare dată cu profesionalism și căldură. De asemenea, ne bucurăm să-i avem alături de noi pe reprezentanții companiei la diverse evenimente importante organizate de noi.
MHP A Porsche Company
Linia Informatică germană este primul program de studii dezvoltat dintr-o nevoie a industriei: lipsa absolvenților de informatică vorbitori de limbă germană. Această linie de studii este susținută financiar și tehnologic printr-un parteneriat cu trei companii de IT: MHP, Porsche AG și NTT Data. În fiecare an, MHP organizează un program de internship (MHP Technical Internship) pentru studenții liniei germane și nu numai. Pe parcursul a 6 săptămâni, studenții lucrează în echipă la dezvoltarea unui proiect, având oportunitatea de a aplica noțiunile tehnice învățate la facultate. Mai mult, MHP organizează anual pentru absolvenții liniei germane competiția MHP Big Brains. În cadrul competiției se prezintă o selecție a lucrărilor de licență, iar specialiștii MHP le jurizează evaluând atât tema de studiu, cât și soluțiile propuse și implementate.
NTT Data
NTT Data este unul dintre partenerii importanți ai liniei germane din UBB. Cu linia germană din cadrul FSEGA, colaborarea a început în anul 2009 (pe atunci compania se numea EBS). De atunci am fost sprijiniți prin numeroase internshipuri oferite studenților noștri, prin diverse acțiuni orientate pe student, precum și prin susținerea financiară a două posturi pe perioadă de trei ani, unul didactic și unul de cercetare. Universitatea Babeş-Bolyai, împreună cu NTT Data România, cu MHP Consulting România si cu Porsche AG au semnat, în data de 5 martie 2014, un contract pentru finanţarea primului program de studiu nivel licenţă de Informatică cu limba de predare germană, din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică. Acordul prevedea sprijinirea programului de studiu Informatică cu limba de predare germană prin finanţarea activităţilor didactice, de cercetare şi pentru susţinerea financiară a studenţilor din cadrul acestui program. În cadrul NTT Tower se găsesc săli de cursuri, săli puse cu generozitate la dispoziția studenților informaticieni din cadrul Facultății de Matematică și Informatică în scopul desfășurării de activități didactice.
Porsche AG
Porsche AG este una dintre cele trei firme partenere, alături de MHP Consulting România si NTT Data, care susțin financiar Facultatea de Matematică și Informatică și au contribuit în acest fel în a pune bazele liniei de studiu Informatică în limba germană.
Porsche Engineering
Unul dintre parteneriatele populare printre studenții liniei germane din cadrul FSEGA este și cel cu compania Porsche Engineering, care a debutat în anul 2019, odată cu acordarea primelor burse și locuri de practică, în urma unei atente selecții a candidaților.
Sykes România
Sykes România susține de mai mulți ani proiectul nostru Schüleruniversität/ Universitatea Elevilor. Aportul lor financiar contribuie substanțial la derularea optimă a evenimentului.